Gabriela Cristea nu strânge bani să le lase avere celor două fiice pe care le are cu Tavi Clonda. „Copiii, să-și muncească propriii bani, nu să-i moștenească. Niciodată n-am avut bani puși deoparte. Cât am avut, atât am cheltuit, și uneori chiar și ceva în plus”

February 7, 2024
4 mins read

Gabriela Cristea 2
(Gabriela Cristea)

Gabriela Cristea știe cum este să nu ai și să pleci de jos, astfel că deși i-a fost greu, nu vrea să le ofere totul pe tavă fiicelor pe care le are din mariajul cu Tavi Clonda. Într-adevăr, casa și apartamentul le vor rămâne lor, însă refuză să strângă bani pentru a le lăsa drept moștenire, explicând că fiecare trebuie să muncească pentru bani pentru a-i cunoaște valoarea.

Ba mai mult, deși mulți o îndeamnă, Gabriela Cristea nu vrea să strângă nici pentru ‘bătrânețe’, precizând că vârsta este doar un număr pentru ea și până atunci vrea să profite din plin de bani prin vacanțe și amintiri de neuitat.

„Vine ea, însă, o vreme, în care spui „Mă, dar eu chiar nu pun nimic deoparte? Ce-o să fac la bătrânețe?„. Cred că conceptul ăsta de bătrânețe s-a schimbat destul de mult și sper să ne țină Dumnezeu sănătoși și bătrânețea noastră să vină cât mai târziu, pentru că, la momentul acesta, eu cred că vârsta este doar un număr.

Știu că se vor găsi câțiva deștepți care se vor găsi să-mi spună iarăși, cum n-ar fi prima dată pe net, că sunt bătrână, că sunt trecută, că să mai las și pe alții.

Mi se pare foarte important să profiți de banii pe care îi muncești și nu să-i pui la saltea, cum s-ar spune, pentru că vor veni alții după tine și cu siguranță îi vor cheltui și poate nu o să facă treaba asta cu cap, pentru că una e să cheltui banii pe care tu îi produci, și alta e să cheltui banii altcuiva. Banii nemunciți se vor cheltui foarte rapid.

Banii pe care i-ai câștigat tu, întotdeauna vor fi chivernisiți și vor fi folosiți de așa manieră încât să te ducă mai multă vreme și să-ți satisfacă poate mai multe capricii decât cum ar putea să satisfacă unuia sau altuia.

Gabriela Cristea știe că atrage o mulțime de reacții prin declarațiile ei în care spune că nu vrea să lase bani copiilor, astfel că a explicat totul pe larg pentru a nu mai lăsa loc de interpretări greșite.

Mie mi se pare normal ca cei care vine după noi, copiii, să-și muncească propriii bani, nu să-i moștenească. Și la mine a fost la fel. Dacă acum aș întoarce buzunarele, probabil că ele ar fi goale, dar, în același timp, buzunarele sufletului meu sunt pline de satisfacții, pentru că am fost în vacanță cu soțul meu sau am fost în vacanță cu copiii și ne-am creat amintiri fabuloase, pe care să le păstrăm multă vreme în sufletul nostru și care cred că sunt mai importante decât banii de la saltea.

În altă ordine de idei, ce faci, că știți că mai sunt și momente din acelea în care viața te lasă. Mai devii șomer, mai vine o pandemie și stăm cu toții acasă, cum de altfel și pe noi ne-a prins oarecum nepregătiți și cred că pe toată lumea, dar important e să fim bine unii cu alții, că banii sunt făcuți să circule și să ne satisfacă mai multe capricii.

Banii la saltea sau degete rare? Din ce categorie faceți parte? Cred că ține un pic și de educație, cred că ține un pic și de stilul fiecăruia în parte, pe care și-l autoeducă, dar, până la urmă, din ce categorie faceți parte? Din cea în care puneți bani albi pentru zile negre sau din categoria cât am, atâta cheltui și dacă mai pot, mă mai și împrumut pe la vreo bancă-două?

Eu trebuie să recunosc că în general fac parte cam din a doua categorie, pentru că niciodată n-am avut bani puși deoparte. Cât am avut, atât am cheltuit, și uneori chiar și ceva în plus. Fac asta pentru că ne dorim să ne simțim bine și să profităm de fiecare moment în familie”, a declarat prezentatoarea de la Antena Star, citată de viva.ro.

Ce sumă de bani plătesc lunar Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru școala fetei lor cea mare

La vârsta de 49 de ani, Gabriela Cristea se ocupă de creșterea celor două fetițe, Victoria (6 ani) și Iris (4 ani). Inițial, surorile au fost înscrise la o grădiniță privată, dar ulterior au fost transferate la una de stat. Cu toate acestea, în toamna anului 2023, decizia a fost luată să o înscrie pe Victoria la o școală privată, cu costuri lunare semnificative, scrie a1.ro.

Tavi Clonda a dezvăluit că această decizie a fost însoțită de un efort susținut pentru a asigura un loc pentru Victoria, dat fiind că inițial nu mai erau disponibile locuri. Cu toate acestea, familia a reușit să obțină unul, iar acum intenționează să o înscrie și pe cea mică, Iris, în același loc, beneficiind de grupa mare la grădiniță.

S-a schimbat, se vede o școală bună. Da, e la privat. Pe ultima sută de metri am reușit să ne gândim și să o și înscriem acolo. La un moment dat nu mai erau locuri, dar s-a mai eliberat unul. A fost mare bătaie. Vrem să o mutăm și pe cea mică acolo, că au și grupa mare la grădiniță. Învață și engleză, școala e bilingvă. Costurile se ridică la 700-800 euro pe lună. Au inclusă și masa de prânz. Și la stat tot dai vreo 2.500 lei pe altele”, a declarat Tavi Clonda, conform Cancan.ro.

Școala privată aleasă este bilingvă, oferind și cursuri de limbă engleză. Costurile lunare se ridică la 700-800 de euro, inclusiv masa de prânz, comparativ cu aproximativ 2.500 de lei pe lună la o școală de stat. Tavi Clonda a subliniat că investiția în educația celor două fetițe este o prioritate, evidențiind avantajele oferite de școala privată.

 

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog