(Video) Incendiu puternic. “Stai, mă, acolo!”.  Un bărbat încearcă să coboare de la etajul 5 pe fațada unui bloc în flăcări. „S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla”

February 15, 2024
3 mins read

wffwwfw

Salvare dramatică dintr-un apartament în flăcări, miercuri 14 februarie. Speriat că va sfârşi ars de viu, proprietarul a ieşit pe geamul de la etajul cinci şi a încercat să coboare pe faţada blocului. De acolo a fost preluat cu o scară de pompieri. A ajuns la spital cu răni grave. În total, 30 de persoane au fost salvate din blocul care a ars ca o torţă.

Sunt imagini dramatice surprinse azi într-un cartier din municipiul Olteniţa, județul Călărași. Ca să scape cu viaţă, proprietarul apartamentului care era în flăcări a ieşit pe geamul de la etajul cinci şi a încercat să ajungă la balconul vecinului de la 4. Flăcări uriaşe erau la doar o palmă distanţă de el, scrie Observator TV.

Bărbat: Eram pe partea aia când a explodat butelia. S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla. El a ieşit pe balcon. A scăpat, a coborât pe scară pe partea cealaltă. Era singur în apartament.
Între timp, flăcările violente ameninţau să înghită blocul cu zece etaje.

Femeie: A bubuit, auzi ce sare aici! Ia uite ce sare de sus!
Proprietarul apartamentului unde a explodat butelia uitase mâncarea pe foc
Zeci de minute s-au chinuit pompierii să ţină sub control vâlvătaia. În total, 30 de persoane au fost evacuate.

Martor: Proprietarul a uitat pe foc mâncarea, de acolo a izbucnit incendiul. Proprietarul era în apartament în momentul în care butelia a explodat.
În apartament, uşile, ferestrele şi mobila s-au făcut scrum. S-a deschis o anchetă, iar pompierii trebuie să stabilească acum exact cum s-a petrecut totul.

Pompierii militari au sosit la locul incidentului cu patru autospeciale de intervenție și o autoscară, iar alți membri ai echipelor specializate, inclusiv de salvare de la înălțime și de prim ajutor SMURD, au fost mobilizați pentru a asigura evacuarea locatarilor și pentru a lichida incendiul care a avut loc la etajul al cincilea al blocului, scrie calarasipress.ro.

În urma exploziei și a incendiului, un singur locatar a suferit răni, arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, precum și un traumatism la nivelul membrului inferior drept. Echipajele de pompieri au reușit să-l coboare în siguranță și să-l predea Serviciului Județean de Ambulanță pentru îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital pentru tratament suplimentar.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din blocul respectiv, iar două dintre ele au prezentat simptome de atac de panică. Incendiul a fost lichidat rapid, mulțumită intervenției eficiente a echipajelor de intervenție. Autoritățile continuă să investigheze cauzele exacte ale incidentului.

(Video Olteniteanul)
Incendiu uriaș în Cluj la un depozit de instalații și echipamente
Un fum negru și gros s-a ridicat miercuri dimineață deasupra Clujului. În jurul orei 7.30 s-a dat alarma: incendiu la un depozit de instalații și echipamente, pe Calea Baciului din municipiu.
incendiuclujkazan

Au fost zeci de apeluri la 112, de la oamenii din zonă, speriați de ceea ce se întâmplă chiar sub geamul lor. Focul a cuprins o hală a firmei de instalații și echipamente Kazan.
Pompierii au intervenit cu forțe mărite, de la Cluj-Napoca și Turda: șase autospeciale, două autoscări, un echipaj SMURD. De asemenea, s-au solicitat în sprijin două autospeciale de stingere de la ISU Bihor și Sălaj, dar ulterior acestea au fost întoarse din drum, scrie gherla.info.

Din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis prin sistemul RO-Alert un mesaj de avertizare către populația din zonă.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga hală, pe o suprafață de aproximativ 650 de metri pătrați.

Echipajele de pompieri au lucrat simultan, pe mai multe sectoare, pentru localizarea și stingerea incendiului, respectiv protejarea imobilelor din vecinătate. Spre exemplu, la numai cinci metri distanță de hala afectată era situat un imobil pe trei niveluri, pe care pompierii l-au protejat în totalitate, fără a se înregistra pagube. S-a reușit de asemenea protejarea blocului de locuințe, pe cinci niveluri, aflat la 15 metri de hală. În acest caz, pagubele se rezumă doar la geamurile imobilului, ca urmare a căldurii intense. Pe de altă parte, vântul puternic a îngreunat intervenția și a favorizat flăcările.

Au ars materialele depozitate în interiorul halei, cum ar fi instalații sanitare, termice, electrice și diferite utilaje.

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog