De ce a divorțat Mirabela Dauer de primul ei soț: „A fost un soț bun. Nu a fost iubire, dar a fost o prietenie frumoasă’

February 13, 2024
4 mins read

Mirabela Dauer
(Mirabela Dauer)

Mirabela Dauer a fost căsătorită de două ori, însă ambele mariaje au fost sortite eșecului. Pe primul ei soț l-a cunoscut când avea doar 18 ani, iar mai apoi avea să se căsătorească cu regizorul Traian Popovici. În cartea sa autobiografică, artista a descris coșmarul trăit în cea de-a doua căsnicie, din cauza violențelor fizice. A povestit că a fost bătută și mutilată cu fierul de călcat, în 1980, într-o cameră de hotel de pe litoral, moment în care a decis să divorțeze.

Dacă alături de Traian Popovici a fost chinuită și supusă violențelor fizice, artista spune că primul ei soț, Willy Dauer, a fost bun și i-a oferit o căsnicie frumoasă, de care își amintește cu drag. Mergeau împreună la petreceri și el a fost cel care a învățat-o să danseze, însă nu au fost compatibili ca parteneri de viață, ci doar ca prieteni.

A fost un soț bun. Mergeam pe motoretă. Eram perechea cea mai frumoasă la chefuri, pentru că dansam cel mai bine. Practic, el m-a învățat pe mine să dansez. La petreceri eram singurii care eram primii invitați pentru că aveam magnetofon din metal, auriu cu verde și aveam muzică.
Ne invitau ăștia să aducem muzică și dansam și bine. A fost foarte frumoasă perioada aia, 5 ani de stat. Nu a fost iubire, dar a fost o prietenie frumoasă‘, a declarat Mirabela Dauer, conform Viva.

Mirabela Dauer a vorbit, tot în podcastul lui Mihai Morar, despre relația cu părinții ei. Artista spune că nu-și exteriorează sentimentele prin declarații, ci crede că faptele contează mai mult.

Tata m-a iubit imens. Nu-mi arăta asta, dar eu știam că mă iubește. Părinții mei mă iubeau foarte tare. Nici eu nu sunt foarte pupăcioasă. Eu nu spun „te iubesc’. Eu nu fac declarații. Mai bine demonstrez. Demonstrez că te iubesc, îți arăt că te iubesc altfel. Așa sunt eu construită’, a povestit artista.

Primul său soț a fost Willy Dauer, cel căruia îi poartă și în ziua de astăzi numele. Artista l-a cunoscut pe bărbatul respective la vârsta de 18 ani și la scurt timp după prima întâlnire s-a și căsătorit cu acesta.
Am cunoscut primul soț la 18 ani. El era mai mare decât mine cu 4 ani. Ne-am cunoscut la o zi de naștere a unei colege. Eu nu beau alcool deloc. Au făcut acolo un carcalete. Tot ce s-a adus băutură au băgat într-o vază din aia mare și s-a amestecat. Fiecare a băut câte două păhărele din alea mici. Am rămas acolo și nu o să uit toată viața mea cum dansam eu cu Dauer. Am ajuns acasă la ora 2, în loc de 21 .”, a povestit Mirabela Dauer.

Artista a mărturisit că în cazul căsniciei cu primul soț nu a fost vorba despre iubire, ci despre o frumoasă prietenie. Mirabela Dauer s-a căsătorit la vârsta de 18 ani din dorința de libertate și pentru a scăpa de sub tutela părinților.

A plecat Dauer și eu stăteam într-un cartier mai cu colegi de ai mei de la manele. L-au tras, i-au furat bricheta, i-au furat țigările, fularul. M-a întâmpinat mama și mi-a zis ca mâine să fug la sora mea că mă omoară tata. Când s-a trezit tata, în primul rând, nu m-a bătut atunci. I-a spus lui sora mea să vină să mă ia și să mă ducă la doctor. Controlul de rutină. Crezi că de dragoste m-am măritat? Eu voiam să scap de ei, să mă duc și eu la chefuri, să nu mă mai bată nimeni la cap, să nu mai stau până la 2 noaptea și să mă aștepte tata cu cureaua. Voiam libertate .”, a povestit Mirabela Dauer , potrivit kfetele.ro.

Visul Mirabelei de a se călugări
Artista a realizat că, deși atrasă de viața monahală, încă dorea să cânte, să se bucure de legăturile cu publicul și să continue să trăiască în lumea artistică. Astfel, a ales să rămână în comunitatea ortodoxă ca laic, îmbrățișându-și credința prin participarea la slujbe și ritualuri, fără a renunța la cariera și viața ei de artist.

A fost un moment în care eu am vrut să mă călugăresc. Am avut lângă mine un om foarte înțelept, pe nașul meu. El este preot și nu a încercat să mă convingă, să mă abată de la gândul meu de a mă călugări, nu. Mi-a zis că această unire a mea cu Dumnezeu este foarte frumoasă. El a zis: «Gândește-te, vrei să mai cânți?

Vrei să mai ai o viață de artist frumoasă cu prietenii?». M-am gândit bine, foarte bine, și n-am mai urmat acel drum. Dar m-am ortodoxit. Pentru că eu sunt de rit mozaic. Eu sunt evreică după părinții mei și toată lumea. Pentru mine biserica este un miraj. Eu mă simt extraordinar de bine în biserică”, a completat Mirabela Dauer , potrivit Redactia.ro.

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog