Sorin Ovidiu Vîntu a încheiat partajul cu fosta soție, la 22 de ani de la divorț. La divorț, Vîntu era milionar, acum trebuie să primească bani de la fosta soție

February 5, 2024
2 mins read

Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu a terminat partajul cu fosta nevastă, Angelica Chioariu, la 22 de ani de la divorțul de aceasta. Căsătoria dintre Sorin Ovidiu Vîntu și Angelica Chioariu a durat din octombrie 1987 până în aprilie 2002, perioadă în care afaceristul a produs milioane de euro.

Procesul de partaj între foștii soți Vîntu a început în anul 2020, la solicitarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași. ANAF încearca să recupereze un prejudiciu evaluat, la acea vreme, la 26 milioane lei, în dosarul devalizării Fondului Național de Investiții.

Printre cele câteva zeci de imobile sechestrate de procurori se număra și un apartament situat în Iași, pe care ANAF nu a putut să-l valorifice deoarece acesta apărea în co-proprietate cu Angelica Chioariu, a doua soție a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În acest caz, ANAF a deschis o acțiune în instanță prin care a solicitat partajul bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial, cu atribuirea imobilului către Sorin Ovidiu Vîntu, urmând ca acesta să-i plătească diferența de preț (sultă) fostei soții.

Aceasta este doar una dintre datoriile pe care pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu le are în temeiul unor hotărâri pronunțate de instanțele penale. Astfel, mass-media a arătat și că, prin hotărârile pronunțate în dosarul cunoscut în spațiul public ca „Dosarul Petromservice”, persoanele condamnate în respectiva cauză, printre care și intimatul-pârât Vîntu Sorin Ovidiu, au fost obligate să plătească pe latura civilă a cauzei suma de 36 milioane de euro.

Cu alte cuvinte, în cazul în care s-ar dispune atribuirea apartamentului către Vîntu Sorin Ovidiu, apelanta-reclamantă ar fi într-adevăr în măsură să execute silit întregul apartament, însă obligația de plată a unei sulte către subsemnata ar fi de fapt una doar teoretică, hotărârea instanței având aceeași valoare pentru intimată ca foile de hârtie pe care ar fi redactată”, a arătat avocatul femeii, potrivit încheierii de ședință consultată de FANATIK.

Omul de afaceri urmează să primească 40.000 de euro de la fosta parteneră

În cauză, Angelica Chioariu a depus documente care atestă că a fost salariată la diverse societăți comerciale, în perioada 1989 – 2001, inclusiv la FPP II Moldova, controlată de Vîntu prin FNI. De cealaltă parte, afaceristul nu a adus nicio dovadă a veniturilor sale de la acea vreme.

În cele din urmă, Tribunalul Iași a decis ca apartamentul să rămână la fosta soție a lui Sorin Ovidiu Vîntu, urmând ca aceasta să-i plătească fostului soț o sultă de 191.525,5 lei (38.000 de euro), reprezentând 50% din valoarea actuală a apartamentului, în termen de 6 luni. Decizia a fost luată la începutul anului 2024 și este definitivă, scrie Viva.

La divorț, Sorin Ovidiu Vîntu era milionar

Divorțul dintre foștii soți Vîntu a început în 2001, în plin scandal legat de frauda FNI. La vremea respectivă, presa scria că fosta soție a cerut jumătate din averea mogulului, estimată în acel moment la 30-60 de milioane de dolari. Ea a depus în instanță o listă cu bunurile soțului ei: 136 de case și apartamente, precum și acțiuni la 25 de societăți comerciale.

În cele din urmă, Angelica Chioariu a ajuns la o înțelegere cu Sorin Ovidiu Vîntu, fiind de acord să primească o casă și o pensie alimentară de 2.000 de dolari. Vîntu a fost căsătorit de două ori și are doi copii, scrie Evenimentul Zilei. După divorțul de Angelica Chioariu, el a mai avut o relație cu Grațiela Giolu, fostă componentă a trupei Amadeus.

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog