Vânzarea unei case vechi de 130 de ani a provocat reacții vehemente. „Este foarte bine îngrijită, nu plouă în ea și vreau să o vând la prețul de 3.000 de euro”

January 30, 2024
3 mins read

O căsuță veche de 130 de ani a fost scoasă la vânzare pe internet, la un preț care ascunde un dezavantaj, iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

Am o casă bătrânească de 130 de ani. Este foarte bine îngrijită, nu plouă în ea și vreau să o vând. Menționez că vând doar casa, nu și terenul, la prețul de 3.000 de euro”, este anunțul postat pe grupul de Facebook „Vreau la țară”.

422923093 24563398806642215 8285366582651253848 n

Vânzătorul a mai precizat și faptul că locuința bătrânească este situată în comuna Mogoș, județul Alba. Din păcate, nu a obținut efectul scontat. Cei care sunt în căutarea unei case la țară s-au înfuriat în momentul în care au aflat că anunțul vizează doar casa bătrânească, însă nicio palma de teren, nici măcar cel de sub ea, scrie Adevărul.ro.

Cu alte cuvinte, anunțul trebuia să sune așa: am un teren pe care mai am ceva ce mă incomodează, vă rog să mă scăpați de gunoi și să plătiți 3.000 euro“, scrie un bărbat, potrivit Antena 3.

„Vrea să facă curățenie pe banii clientului, că oricum nu se alege nimic de ea după ce o desface“, scrie un altul.
Alții îi atrag atenția vazantorului că locuința are acoperiș din azbest, material cancerigen.

Numai distrugerea azbestului costă mai mult de 3.000 euro”, este opinia unui bărbat.
„Acest produs trebuia înlocuit cu tablă, țiglă sau mai știu eu ce tipuri de învelitori“, este opinia altuia.

Ce anunț aberant !! Să-și ia omul casa in spinare ??/ Crede ca suntem melci / Cam scump lemnul de foc. Dar e putregai!/ Ia legatura cu @ambulanta caselor bucovinene.
Ei se ocupa de relocari. Dar te anunt ca am avut ocazia sa iau gratis o casa si cand am auzit pretul pt demolare si relocare, facut curat in urma casei, dus moloz, am zis ca imi iau container de acei bani si ma mut imediat.
Ca sfat, pune un pret mai mic, detalii interior, structura. Iar ca cerinta, musai curatarea locului. Ca ce ramane si cat ai de plata sa arunci alea... au fost alte comentarii la anunțul de vânzare.

Cum poţi moderniza căsuţa de la ţară

Hidroizolarea casei este absolut necesară dacă îţi doreşti o casă călduroasă şi vrei să ţii mucegaiul şi alte probleme similare cât mai departe. Este o idee inspirată să te ocupi de hidroizolare în sezonul cald, de preferat alături de o echipă de profesionişti. Cu cât hidroizolarea este mai bine realizată, cu atât confortul în casă va creşte, iar tu te vei putea bucura de căsuţa bunicilor pentru mai mult timp, scrie Gazeta de Bistrița.

Ferestrele sunt şi ele importante atunci când vine vorba de izolarea casei. Dacă ferestrele nu sunt calitative şi bine montate, atunci e foarte probabil să te confrunţi cu pierderi de căldură, condens sau chiar mucegai. Astfel, optează pentru ferestre de calitate sau pentru recondiţionarea celor vechi. Din nou, specialiştii sunt cei care îţi pot da cele mai bune sfaturi, mai ales dacă nu ai expertiză în domeniu.

Recondiţionarea este bine să se facă doar dacă ai deja în casa podele din lemn sau parchet din lemn natural. Acesta se poate recondiţiona foarte uşor, desigur nu pe cont propriu, ci alături de o echipă de specialişti. Podelele din lemn inspiră confort, căldura şi merită păstrate pentru cât mai mult timp.

În cazul în care podelele nu se pot recondiţiona, cauta materiale care să păstreze spiritul rustic, precum parchetul din lemn sau cel ce imită lemnul masiv.

Grădina nu trebuie nici ea neglijată. Dacă vrei să modernizezi căsuţa bunicilor, curata şi organizează grădină, adăugă câteva piese de mobilier şi chiar şi câteva decoraţiuni, cum ar fi piticii de grădină.

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog