Pescobar își umple de bani angajații de la Taverna Racilor. „La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2.800 de euro”

January 19, 2024
4 mins read

Paul Nicolau, patronul de la Taverna Racilor, a dezvăluit ce salarii le oferă angajaților săi. Mulți dintre ei sunt veniți din Sri Lanka, iar afaceristul îi laudă pentru corectitudine și forța lor de muncă.

Conform declarațiilor lui Pescobar, un chef din Sri Lanka, care lucrează la Taverna Racilor, primește un salariu de 2.800 de euro. Cu tot cu bonusuri, ajunge la 3.000 de euro. Calculat la cursul BNR actual, suma înseamnă 14.925,60 de lei! La început, angajatul primea doar 650 de euro, dar în timp, și-a dovedit abilitățile.

Pescobar

„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții.

Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări… românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc. Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2.800 de euro, plus bonusuri, 3.000”, a spus Paul Nicolau, citat de romaniatv.net.

Paul Nicolau a vândut o perioadă raci în Piața Obor din Capitală, iar în timp a realizat că poate face mulți bani din asta. A căutat pe Google ce ar putea prinde în România și și-a deschis singur propriul business, care astăzi se bucură de un real succes.

„Am început afacerea cu raci acum 8 ani după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu. Vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, spunea Pescobar într-un interviu pentru Business Magazin.

Pescobar dă în judecată o clientă de la Taverna Racilor

Paul Nicolau a precizat în videoclip că o va da în judecată pe tânăra care i-a făcut reclamație la restaurantul Taverna Racilor din Timișoara. Patronul a precizat că afacerea a avut de suferit, deoarece localul a fost închis. Este decis să apeleze la Poliție, susținând că reclamația este falsă.

„Astăzi, dragilor, mă voi duce împreună cu domnișoara Lavinia și cu domnul avocat către sediul Poliției, unde vom depune plângere pentru fals în declarații și în acte acelei domnișoare care a zis că a făcut toxiinfecție la noi în restaurant. Și noi am avut atât de mult de suferit, deoarece restaurantul a fost închis. Fals și o nesimțire din partea acestei domnișoare care, probabil, a fost pusă de cineva să facă.

Nu era ea tâmpită de una singură. Sau vedem, lăsăm organele abilitate să cerceteze. Dar mie nu-mi place. Nu-s turnător la gardă, dar doar o declarăm un pic așa și îi facem un dosar penal acestei fete care merită.

Nu poți să-ți bați joc de munca mea, a noastră și a tot ceea ce facem noi. Să te duci tu să scrii că ai făcut toxiinfecție alimentară, a fost tot DSP-ul. Un fals nenorocit. Așa că rușine să-ți fie și ne vedem pe la Poliție”, a transmis Paul Nicolau, citat de cancan.ro.

Ce salariu vrea să dea „Pescobar” unui tânăr care să-i facă postări pe social media.

Pescobar a postat un anunț prin care spune că își dorește să angajeze un expert în social media să continue munca pe care el a făcut-o încă de la început știu care s-a bucurat de evoluție. Mulți care i-au scris însă au picat încă de la primul rând pe care „Pescobar” l-a citit.

Paul Nicolau spune că muți dintre „aplicanți” au picat proba încă de la primul rând scris. Ce exprimare l-a făcut să abandoneze din start mesajul și ce sumă pune la bătaie:

Am făcut un anunț acum două, trei zile cum că îmi doresc un expert pe social media și mi-au venit sute de mesaje. Mi-au venit sute de mesaje și unele dintre ele începeau în felul următor, nici n-am mai continuat să le citesc, <Paul eu vreau să te ajut>. Ți se par neajutorat?

Nu, eu vreau să ofer 4.000, 5.000 de euro salariu unui expert social media care să facă de banii ăștia istorie în materie de marketing cu brandul meu și cu tot îi pun la dispoziție. Nu vreau să fiu ajutat! Așa că toți cei care mi-au dat mesaj cu <vreau să te ajut> și au fost foarte mulți… Nimeni nu ajută pe nimeni, să știți. Eu nu te ajut că îți dau 5.000 de euro, eu îți dau 5.000 de euro că sper că îi meriți.

Eu nu vreau să vii tu la mine să mă ajuți cu ceva, că eu nu-s neajutorat, mulțumesc lui Dumnezeu, la ce marketing fac eu s-ar putea să te bag eu un pic în training decât tu pe mine. Dar nu se pune problema așa, eu vreau pe cineva care să dea plusvaloare la tot ceea ce fac eu. Plus, în urma acestei dezvoltări, eu nu mai am timp să le fac cum trebuie. Adică mai mult decât marketing din ăsta nativ pe TikTok, nu mai am cum să fac, iar marketingul pentru mine are foarte multe segmente și înseamnă extraordinar de mult.

Și încă ceva, nu vreau să lucrez cu companii, n-am să lucrez niciodată cu o companie, vreau pe cineva intern, vreau să fac echipă cu un specialist social media, expert. Așa că vă rog mult de tot nu mă mai ajutați. Merci!”, a spus Pescobar într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, potrivit Antena 1

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog