Andreea Marin, despre depresia care a chinuit-o: „Dormeam și mă trezeam cu lacrimi. Te simți într-o furtună interioară, ca o gheară care îți apucă interiorul și pe doare. Te doare fizic sufletul!”

January 16, 2024
3 mins read

Chiar dacă acum este mereu cu zâmbetul pe buze și a reușit să atingă echilibrul perfect, atât în viața profesională, cât și personală, Andreea Marin nu a fost întotdeauna așa. Deși în aparițiile sale publice era văzută cu zâmbetul pe buze, aceasta mărturisește că a fost o perioadă în care s-a confruntat cu o depresie serioasă.

Andreea Marin a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre schimbările radicale din viața ei și despre frumusețea la orice vârstă. Mai mult, ea a povestit din propria sa experienţă cum a slăbit 17kg, cum se construiește starea de bine și cum se face vindecarea sufletească, după depresie, scrie Antena 3.

Andreea Marin

„Depresia este o boală, nu este o vină și mulți oameni nu înțeleg asta se feresc a spune că au nevoie de ajutor, simțindu-se vinovați că au ajuns așa(…)

De multe ori insomnia e parte din această poveste. Și insomnia durează luni de zile, duce la o oboseală cronică. Niciun om într-o stare de oboseală cronică nu poate funcționa normal. Și apoi eu ajunsesem să mă trezesc plângând pur și simplu. Ce putea să se întâmple noaptea? Nimic. Dormeam și mă trezeam cu lacrimi. Atât de adâncă era starea de insatisfacție interioară, de supărare, de dar ,de fapt, era boală. Eu nu știam lucrul acesta. (…)

Şi atunci am văzut pentru prima dată un specialist vorbind la televizor într-un program de știri despre depresie. Îmi amintesc că am rămas mască în fața televizorului pentru că omul descria simptomele, iar eu mă vedeam descrisă pe mine. Eram șocată de asemănare.”, spune Andreea Marin, citată de romaniatv.net.

„Chiar dacă, acum, vizitele la psiholog sunt văzute de multe persoane ca o normalitate, extrem de multe vedete din țara noastră recurgând chiar la această formă de terapie, pe atunci, lucrurile erau cu totul diferite, povestește Andreea Marin.

„Și de atunci, după aceea, investigând, am aflat multe alte cazuri de oameni aparent împliniți, dar care închideau în ei dureri. Și nu-i bine, nu putem duce decât până la o limită. Există terapii și există oameni pricepuți și există tratamente. Adică poți ajunge la psiholog, poți ajunge la psihiatru și nu e o rușine.

Nu înseamnă că ești nebun, lunatec, sări de pe fix ș.a.m.d. Nu, aceste etichete trebuie să dispară, sunt doar răutăți. Nu, ești un om care se confruntă cu afecțiuni, cu o boală care se vindecă.

Te simți într-o furtună interioară, ca o gheară care îți apucă interiorul și pe doare. Te doare fizic sufletul! Sufletul care nu e determinat ca organ, dar tu îl simți și simți durerea în suflet.”, a continuat Andreea Marin.

Cum a reușit Andreea Marin să slăbească 17 kilograme

Andreea Marin a povestit din propria sa experienţă cum a slăbit 17kg, cum se construiește starea de bine și cum se face vindecarea sufletească, după depresie.

„Am avut niște probleme de sănătate și culmea de aici veneau de la kilogramele în plus și anul acesta am rezolvat această problemă. Nu fără efort, bineînțeles, dar toate s-au schimbat și starea mea de bine, și energia și problemele de sănătate de care vorbeam și în același timp silueta, pentru că am dat două-trei numere la haine în jos.

Fiica mea a observat că atunci când ieșim acum împreună nu mai pare așa o diferență notabilă între noi. (…) Eu m-am bucurat și la 20, la 30, la 40 de ani, acum ating 50 de ani de viață și viaţa s-a îmbunătățit pe măsură ce timpul a trecut, pentru că am început să mă cunosc mai bine, am început să-mi știu și limitele, și posibilitățile unde pot să deschid larg aripile.

Am căpătat încredere din ce în ce mai mult în forțele proprii, în feminitatea mea, nu mai am nesiguranță, nu mai simt nevoia să dovedesc ceva cuiva, poate doar mie.

Provocările sunt față de mine, însă și atunci viața este mai frumoasă atunci când reușești să acumulezi informații ce-ți sunt folositoare. Mă simt mai bine astăzi și n-aș da timpul înapoi. Nu vreau să pară o ipocrizie, este pur și simplu realitatea mea.

Eu nu aș vrea să am din nou 20 de ani sau 30 de ani. Au fost vremuri în care am muncit extrem de mult. Nu că aș munci mai puțin azi, dar aveam foarte multe nopți nedormite.

Un volum de învățare foarte mare. Pentru că am avut mereu dorința asta de a de a învăța și de a excela în ceea ce fac și un consum foarte mare de energie care m-a dus și la probleme de sănătate”, a spus Andreea Marin, citată de capital.ro.

Facebook

Cele mai citite

Latest from Blog